Magyar Posta Takarék Harmónia Vegyes Befektetési alap

Általános információk

 

Részesedjen a kötvény- és részvénypiaci hozamokból egyaránt, akár egyetlen befektetési termék segítségével!

 

Előnyei:

 • kis összeggel is elérhető befektetési forma
 • 1 befektetési jegy vásárlásával állampapír-, részvény-, és kötvénypiaci hozamokból való részesedést tesz lehetővé
 • közép- és hosszú távú pénzügyi célok megvalósításához
 • TBSZ és NYESZ számlára is vásárolható

 

Az Alapkezelő az Alap forrásainak átlagosan 10%-át fordítja részvények vásárlására, a fennmaradó hányadot állampapírokba, bankbetétekbe, befektetési jegyekbe, vállalati kötvényekbe helyezi, így egy mérsékelt kockázatú, konzervatívan kezelt, óvatos vegyes alapon keresztül kíván a befektetőknek egy közép- és hosszú távú befektetetési lehetőséget kínálni.

 

Azon ügyfelek számára lehet jó választás, akik hajlandók mérsékelt kockázatot vállalni a bankbetétekénél és a rövid lejáratú állampapírokénál magasabb hozam reményében.

 

 • Alap fajtája: Óvatos vegyes alap
 • Alap típusa: Nyilvános, nyíltvégű
 • Elszámolás: T+2
 • Névérték: 1 Forint
 • Futamidő: határozatlan, lejárat nélküli
 • Alap forgalmazásának indulása: 2016. február 15.
 • Javasolt legrövidebb befektetési időtáv: 1 év
 • Alapkezelő: Diófa Alapkezelő Zrt.
 • Letétkezelő/Forgalmazó: MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.Az Alap esetében az Alapkezelő az alábbi javasolt tartási időt, valamint kockázati szintet határozta meg:

 

Javasolt minimális befektetési idő

 nincs             Minimum 3 hónap Minimum 6 hónap Minimum 1 év Minimum 2 év Minimum 3 év
   

 

X    

 

Vállalt kockázat*
alacsony kockázat magas kockázat
1

2

3 4 5 6 7
            
 X        

 

*Felhívjuk figyelmét, hogy a skálán az 1-es a legalacsonyabb, míg a 7-es a legmagasabb kockázati szintet jelöli, azonban a legalacsonyabb kockázati szint sem jelent kockázatmentes befektetést!
A feltüntetett kockázati kategória nem feltétlenül marad változatlan, idővel módosulhat.
A MIFID II kockázati besorolás szerint a terméket mérsékelten kockázatvállaló ügyfeleinknek ajánljuk középtávú befektetési lehetőségként.

 

Az Alapra ható főbb kockázatok

 • Kibocsátói kockázat
 • Partnerkockázat
 • Likviditási kockázat
 • Letétkezelői kockázat
 • Származtatott termékekből eredő kockázat

 

Az Alap tőkevédelemmel, tőkegaranciával nem rendelkezik. Az Alap hozamai múltbeli, visszatekintő hozamok, amelyek nem jelentenek garanciát az Alap jövőbeni teljesítményére, hozamára. Felhívjuk a Befektetők figyelmét, hogy az Alap hozama negatív is lehet, amely akár tőkeveszteséget is eredményezhet.

 

Az Alap rugalmasan, országszerte több mint 1000, Takarék megtakarítási termékeket forgalmazó szövetkezeti hitelintézeti fiókban hozzáférhető.

 

Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt figyelmesen olvassa el a kapcsolódó dokumentumokat a Kondíciók és díjak menüpont alatt, tájékozódjon az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól honlapunkon (www.takarekinvest.hu), a forgalmazási helyeken, valamint a Diófa Alapkezelő oldalán (www.diofaalapkezelo.hu).

 

Az Alap forgalmazásával (vétel, tartás, eladás) kapcsolatos költségek az Alap Kezelési Szabályzatában és a forgalmazási helyeken megismerhetőek. Az Alappal kapcsolatos kockázati tényezőket az Alap Tájékoztatója tartalmazza. Az Alap Tájékoztatója, portfoliójelentése, éves, féléves jelentései és a Kiemelt Befektetői Információ a forgalmazási helyeken is elérhetőek.
Részletes termékdokumentációért keresse a Diófa Alapkezelő honlapját.

 

Jelen dokumentum marketing közlemény. A fenti információk tájékoztató jellegűek, a tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek, befektetési- vagy adótanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése.

 

Kondíciók és díjak

 

Részesedjen a kötvény- és részvénypiaci hozamokból egyaránt, akár egyetlen befektetési termék segítségével!

 

image

Az Alap forgalmazásával (vétel, tartás, eladás) kapcsolatos költségek az Alap kezelési szabályzatában és a forgalmazási helyeken megismerhetőek.

 

A befektetési szolgáltatásaink, valamint termékeink költségeit és díjait a hatályos Hirdetményünkben tekinthetik meg Ügyfeleink.

 

Az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről, a befektetés lehetséges kockázatairól, illetve az Alap időszaki hozamairól, az Alapot érintő fontosabb piaci eseményekről részletesen tájékozódjon az Alap forgalmazási helyein, illetve az Alapkezelő internetes oldalán megtalálható hivatalos tájékoztatóból, kezelési szabályzatából, és a havi portfólió jelentésekből.


A befektetési szolgáltatásaink, valamint termékeink költségeit és díjait a hatályos Díjjegyzékben tekinthetik meg Ügyfeleink.

 

Részletes termékdokumentációért keresse a Diófa Alapkezelő honlapját.

 

Egyéb kapcsolódó dokumentumok:


Kapcsolódó dokumentumok: