Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap "A" Sorozat

Általános információk

 

Részesedjen az ingatlanbefektetésekből származó hozamokból!

 

 • Kis összeggel is elérhető,
 • rugalmasan hozzáférhető, tárgy napos elszámolás
 • vonzó, a pénzpiaci alapok hozamait meghaladó hozamlehetőség.

 

A középtávú megtakarítási lehetőségek iránt érdeklődő Ügyfeleink számára a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap (a továbbiakban: Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap vagy Alap) egy éves futamidejű állampapíroknál magasabb hozamlehetőséget kínál mérsékelt kockázat mellett. A kis összeggel is elérhető Alap rugalmasan, országszerte közel 1 000, a Takarék megtakarítási termékeket forgalmazó takarékszövetkezeti fiókban hozzáférhető.


A termék további előnye, hogy Ügyfeleink befektetéseiket a forgalmazási idő alatt bármikor elhelyezhetik, visszaválthatják, megtakarításaikat tetszőleges összeggel növelhetik vagy csökkenthetik.

 

Az Alap Takarék Nyugdíj-előtakarékossági és tartós befektetési számlának minősülő Takarék Adófaragó Befektetési Számlán is elhelyezhető, amellyel adóelőnyök érhetőek el.

 

Az adóelőnyök lehetősége és mértéke a mindenkori, vonatkozó, a tartós befektetési számláról és a nyugdíj-előtakarékossági számláról szóló jogszabály(ok)ban meghatározott feltételektől - illetve azok Befektető általi teljesítésétől -, valamint a Befektető egyedi körülményeitől függ, és a jövőben változhat.


Az Alap kereskedelmi célú ingatlanokba, irodákba fektet, azzal a céllal, hogy hosszú távon minél nagyobb profitot érjen el azok hasznosításával, amelynek köszönhetően Ügyfeleinknek nem kell az ingatlanvásárláshoz egyébként szükséges nagy mennyiségű tőkével rendelkeznie ahhoz, hogy részesüljenek az ingatlanpiaci hozamokból. A magas fokú likviditás biztosítása érdekében az ingatlanbefektetések mellett az Alap portfóliójában pénzpiaci eszközök is megtalálhatóak.

 

 • Alap fajtája: Közvetlenül ingatlanokba fektető alap
 • Alap típusa: Nyilvános, nyíltvégű
 • Elszámolás: Vétel/Eladás: T nap
 • Futamideje: Határozatlan
 • Javasolt legrövidebb befektetési időtáv: Minimum egy év
 • Névérték: 1 Ft
 • Alap befektetési jegyei forgalmazásának indulása: 2014. március 17.

 

Az Alap esetében az Alapkezelő az alábbi javasolt tartási időt, valamint kockázati szintet határozta meg:

 
Javasolt minimális befektetési idő
nincs minimum 3 hónap minimum 6 hónap minimum 1 év minimum 2 év minimum 3 év
      X
   

 

 

Vállalt kockázat*
alacsony kockázat       magas kockázat
1 2 3    4   5     6 7
     X        

 

*Felhívjuk figyelmét, hogy a skálán az 1-es a legalacsonyabb, míg a 7-es a legmagasabb kockázati szintet jelöli, azonban a legalacsonyabb kockázati szint sem jelent kockázatmentes befektetést!
A feltüntetett kockázati kategória nem feltétlenül marad változatlan, idővel módosulhat.
 

Az Alapra ható főbb kockázatok:

 

 • Gazdasági, politikai kockázat
 • Ingatlanbefektetésekkel kapcsolatos piaci és működési kockázat
 • Inflációs, kamatszint kockázat
 • Partner kockázat
 • Likviditási kockázat


Az Alap visszatekintő hozamának megtekintéséhez használja az Alap Alapkezelőjének honlapján elérhető hozamkalkulátort: HOZAMKALKULÁTOR

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a Hozamkalkulátor által szolgáltatott hozam adatok múltbeli, úgy nevezett visszatekintő hozamok, melyek nem jelentenek garanciát az Alap jövőbeli teljesítményére nézve, azokból nem lehet a jövőbeni hozamra, változásra, illetve teljesítményre vonatkozó megbízható következtetéseket levonni. Az Alap tőkevédelemmel és tőkegarancával nem rendelkezik.

 

Tájékozódjon a Magyar Posta Takarék Ingatlan Alappal kapcsolatos további információról, illetve a kockázati tényezőkről az Alap Tájékoztató és Kezelési Szabályzata, illetve az Alaphoz tartozó Kiemelt Befektetői Információk (A sorozat) elnevezésű dokumentumból, az Alapról az Alap tájékoztatóiban, portfólió jelentéseiben, éves és féléves jelentéseiben.
Részletes termékdokumentációért keresse a Diófa Alapkezelő honlapját.


Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt figyelmesen olvassa el a kapcsolódó dokumentumokat a Kondíciók és díjak menüpont alatt, tájékozódjon az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól honlapunkon (www.takarekinvest.hu), forgalmazási helyeken, valamint a Diófa Alapkezelő oldalán (www.diofaalapkezelo.hu)!

 

 • Alapkezelő: Diófa Alapkezelő Zrt.
 • Letétkezelő: Erste Bank Zrt.
 • Forgalmazó: MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.

 

A fenti információ tájékoztató jellegű, a tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlatnak, befektetési- vagy adótanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése.

 

Kondíciók és díjak

 

Részesedjen az ingatlanbefektetésekből származó hozamokból!

 

image

A befektetési szolgáltatásaink, valamint termékeink költségeit és díjait a hatályos Hirdetményünkben tekinthetik meg Ügyfeleink.


Az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről, a befektetés lehetséges kockázatairól, illetve az Alap időszaki hozamairól, az Alapot érintő fontosabb piaci eseményekről részletesen tájékozódjon az Alap forgalmazási helyein, illetve az Alapkezelő internetes oldalán megtalálható hivatalos tájékoztatóból, kezelési szabályzatából, és a havi portfólió jelentésekből.

 

A befektetési szolgáltatásaink, valamint termékeink költségeit és díjait a hatályos Díjjegyzékben tekinthetik meg Ügyfeleink.

 

Részletes termékdokumentációért keresse a Diófa Alapkezelő honlapját.

 

Egyéb kapcsolódó dokumentumok:


Kapcsolódó dokumentumok: